Blog

Ιωάννης Μπαλτζώης: Λευκά Κράνη στη Συρία. Ψέματα και προπαγάνδα.

Ιωάννης Μπαλτζώης: Λευκά Κράνη στη Συρία. Ψέματα και προπαγάνδα.

Η φαντασμαγορική 89η τελετή απονομής των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, γνωστά και ως Οσκαρ, στις 28 Φεβρουαρίου 1917, στο Dolby Theatre του Λος Άντζελεςείχε πολλές εκπλήξεις, λάθη, γέλια,συγκίνηση. Εκτός από τουςεξαιρετικούςΈμμα Στόουνς και Κέισυ Άφλεκ (Βραβεία Α’ γυναικείου και Α΄ ανδρικού ρόλου) είχαμε και κάτι πρωτόγνωρο. Στην κατηγορίαΝτοκυμαντέρ μικρού μήκους, The Oscar goes to… «The White Helmets» (Λευκά Κράνη), μιας ΜΚΟ οργάνωσης που δρα στην Συρία, παραγωγής Netflix!!

Tότε ο κόσμος έμαθε για την ανθρωπιστική αυτή οργάνωση, όπου οι εθελοντές της, διακινδυνεύουν σε καθημερινή βάση την ζωή τους, σώζοντας ανθρώπινες ζωές, στην κόλαση που λέγεται πόλεμος της Συρίας. Το ντ0κυμαντέρ (1) αφηγείται τις δραστηριότητες αυτών των ανθρώπων, μέσα απόάψογη κινηματογραφική παρουσίαση, που βλέποντάς το, συγκινείσαι για το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής, τον αλτρουισμό και την ιδιοτέλεια αυτών των ηρώων, των σημερινών ηρώων.
Μόνο που τελευταία κάποιες πληροφορίες μας χαλάνε την ωραία εικόνα των ηρώων μας,για ψεύτικες, κατασκευασμένες ειδήσεις, εικόνες , βίντεο και για άλλες παράνομες δραστηριότητες. Ποια όμως είναι η πραγματικότητα; Ας δούμε τι συμβαίνει με την οργάνωση αυτή.Η Οργάνωση Λευκά Κράνη, μια ΜΚΟ πολιτικής άμυνας, ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2013 στην Κωνσταντινούπολη, από τον πρώην Βρετανό Αξκό James Le Mesurier, αντιπροσώπους του Συριακούεθνικού Συμβουλίου (SNC) και τηςΚαταριανής Ερυθράς Ημισελήνου. O Mesurier υπηρέτησε σε διάφορες βρετανικές στρατιωτικές αποστολές και ιδιαίτερα στη Βοσνία, το Κοσσυφοπέδιο, το Ιράκ και τον Λίβανο. (American Herald Tribune 6/2/18).
 
James Le Mesurier
Η οργάνωση αποτελείται από 3.400 μέλη. Αρχηγός της οργάνωσης στην Συρία είναι ο Raed alSaleh. Η οργάνωση είναι Ισλαμική Οργάνωση εθελοντών, που δραστηριοποιείται μόνο σε Ισλαμοκρατούμενες (τζιχαντιστικές ) περιοχές στην πολύπαθη Συρία. Το «μότο» τους είναι «To Save a Life is to Save All Humanity”. Αν και ισχυρίζονται ότι είναι ανεξάρτητοι οικονομικά και στηρίζονται στις δωρεές, εν τούτοις έχει αποδειχθεί ότι χρηματοδοτούνται τουλάχιστον με 100 εκατομμύριαδολάρια (65 από το Ηνωμένο Βασίλειο, 23 από ΗΠΑ, μέσω USAID και από Γαλλία και Ε.Ε.), όπως αποκαλύπτει σε άρθρο της η δημοσιογράφος Kalee Brown. Σε ότι αφορά το ντοκυμαντέρ της Netflix, που κέρδισε το Όσκαρ, ήταν πέρα για πέρα ψεύτικο και κατασκευασμένο ολόκληροαπό τα Λευκά Κράνη, η δε Νetflix δεν τράβηξε ούτε μια σκηνή στην Συρία, αποκαλύπτει ο Patrick Henningsen, γεωπολιτικός αναλυτής στο 21st Century Wire.
 
Η Eva Bartlett, Καναδή δημοσιογράφος και ακτιβίστρια, σε ομιλία της στα Ηνωμένα Έθνη, για το θέμα της Συρίας ήταν καταιγιστική και αποκαλυπτική σε ότι αφορά την δράση και τους σκοπούς της οργάνωσης. Ανέφερε πολλά παραδείγματα, όπου τα Λευκά Κράνη παρουσίαζαν ψεύτικες ειδήσεις, όπως για θανάτους μικρών παιδιών, ρίψη χημικών, «διασώσεις» δήθεν μικρών παιδιών, όπου τα ίδια παιδιά παρουσιάζονταν να διασώζονταισε διαφορετικά βίντεο και διαφορετικά μέρη. Δηλαδή τα «Λευκά Κράνη» εκτός από «διασώστες» ήταν και «πρωταγωνιστές» σε πολλάβίντεο με διάφορες δράσεις, όπως αρχές του 2017 στο Χαλέπι, όπου οι Συριακές δυνάμεις απελευθέρωναν σταδιακά την πόλη από τους τζιχαντιστές.Έτσι σχεδίαζαν και υλοποιούσαν εικονικές διασώσεις και σκηνές φρίκης αθώων πολιτών, για τον επηρεασμότης Δυτικής κοινής γνώμης, με σκοπό την επίτευξη προσωρινής εκεχειρίας, για ανασύνταξη των τζιχαντιστών και ανεφοδιασμό των σε όπλα, πυρομαχικά και μαχητές, ώστε να αποφευχθεί η κατάληψη του Χαλεπίου, που τα βίντεο αυτά μεταδίδονταν από όλα τα δυτικά ΜΜΕ. Έτσι είδαμε π.χ. «νεκρά παιδάκια» μέσα στα αίματα, που μετά ήταν ζωντανά και χαμογελαστά. Ή ένα κοριτσάκι να διασώζεται σε τρία διαφορετικά βίντεο!
 

 
 
Το «νεκρό» παιδάκι γελάει δίπλα από τα σφαγμένα κοτόπουλα.
 
Μια άλλη δημοσιογράφος, η Vanessa Beeley, αποκαλύπτει ότι τα Λευκά Κράνη όχι μόνο δεν είναι ουδέτεροι και άοπλοι, αλλά δρουν μόνο σε περιοχές που ελέγχουν οι τζιχαντιστικές οργανώσεις Al-Nusra Front ή ISIS και ότι ευρίσκονται υπό τον απόλυτο έλεγχο της πρώτης. Ακόμη ότι παρέχουν φαρμακευτικό υλικό, τρόφιμα και πολλά άλλα, σε τζιχαντιστικέςοργανώσεις. Και όλα αυτά ερχόταν φυσικάμέσω Τουρκίας. Υπάρχουν πολλά βίντεο που δείχνουν τα Λευκά Κράνη να κρατούν όπλα και να φωνάζουν «Αλλαχου Ακμπάρ», παρέα με τζιχαντιστές. Η Vanessa Beele τους κατηγορεί ότι κινηματογραφούν αποκεφαλισμούς και εκτελέσεις Σύρων πολιτών και στρατιωτών και με το δίκτυο που διαθέτουν, το προωθούν για λόγους προπαγάνδας στα διεθνή ΜΜΕ και στα Μέσα ΚοινωνικήςΔικτύωσης (ΜΚΔ), γενόμενοι όργανα, συνεργοί και διακινητές Ισλαμιστικών εξτρεμιστικών απόψεων και εγκληματικών πράξεων. Δείτε (2). Μάλιστα έχουν κυκλοφορήσει στα ΜΚΔ φωτογραφίες και βίντεο, όπου αποκαλύπτεται ότι τα Λευκά Κράνη διαθέτουν και στούντιο κινηματογράφησης, όπου εκεί γυρίζουν διάφορες σκληρές σκηνές «διάσωσης» ή σκηνές «εικονικών θανάτων καιδιαμελισμένων ανθρώπων», με έμφαση στα μικρά παιδιά, για περισσότερη συναισθηματική φόρτιση των ανθρώπων των Δυτικών χωρών, που οι σκηνές φρίκης μπαίνουν στο σαλόνι τους, μέσω των τηλεοράσεων. Για το ποιοι είναι τα Λευκά Κράνη μπορεί ο καθείς μας να βρει στο διαδίκτυο άρθρα, φωτό και βίντεο με την «άλλη» δράση αυτών των «ηρώων» και νικητών του Όσκαρ του 2017. Δείτε (3). Πρόσφατα (13/4/18), ο Roger Waters, από τα ιδρυτικά μέλη των Pink Floynt,σε συναυλία του στην Βαρκελώνη μίλησε δημόσια και ξεκάθαρα για τα Λευκά Κράνη, ότι είναι «ψεύτικη οργάνωση, που προωθεί προπαγάνδα για τζιχαντιστές και τρομοκράτες,εφημερίδα Haaretz 16/4
 

 
Στούντιο των Λευκών Κρανών
 
Σε ότι αφορά τα τελευταία γεγονότα στην Συρία, με την φερόμενη ρίψη χημικών στην πόλη Ντούμα από τον Συριακό Αραβικό Στρατό, ποια οργάνωση πρώτη ανέφερε στην διεθνή κοινότητα το γεγονός; Σωστά μαντέψατε. Τα Λευκά Κράνη πρώτα πληροφόρησαν και έδωσαν και βίντεο με παιδάκια (ναι, πάλι τα παιδάκια πρωταγωνιστούν) σε νοσοκομείο της πόλης με ενδείξεις προσβολής από χημικά. Ούτε η Ερυθρά Ημισέληνος, ούτε τα κλιμάκια του ΟΗΕ στην περιοχή ανέφεραν τίποτα. Φαίνεται ότι οι χρηματοδότες των έδωσαν εντολή για μια ακόμη «ρίψη χημικών από τον Άσαντ», όπως και πέρυσι στην πόλη Χαν Σεϊχούν στην επαρχία Ιντλίμπ, με δεκάδες νεκρούς, όπου και πάλι τα Λευκά Κράνη ανέφεραν ότι η κυβέρνηση Άσαντ έριξε τα χημικά. Και κανείς δεν μπόρεσε να απαντήσει ή να δώσει κάποια πειστική εξήγηση στο λογικό ερώτημα γιατί να έριξε χημικά ο Άσαντ (υπόψη, έχει αποδειχθεί ότι και οι τζιχαντιστές διαθέτουν χημικά όπλα) εναντίον αμάχων πολιτών του, τη στιγμή μάλιστα που είχε σχεδόν εκκαθαρίσει και απελευθερώσει το 90% της Γούτα από τους τζιχαντιστές του ISIS και της AlNusra και η απελευθέρωση της Ντούμα ήταν θέμα ωρών ή ημερών; Και μάλιστα είχε προηγηθεί ανακοίνωση της Ρωσίας, περί επικείμενης προβοκάτσιας στην περιοχή για ρίψη χημικών, ώστε να χρεωθεί στον Άσαντ και προειδοποίησε να μην τολμήσουν. Και παρόλα αυτά φέρεται να έγινε επίθεση με χημικά, όπως «αποκάλυψαν» τα Λευκά Κράνη.
 

 
Από την τελευταία «επίθεση χημικών» στην Ντούμα.
 
Και φυσικά οι ΗΠΑ, Αγγλία και Γαλλία πείστηκαν από την «αξιοπιστία» των Λευκών Κρανών και εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση κατά της Συρίας, μια επίθεση τελικά συμβολική, χωρίς θύματα ευτυχώς, καθόσον οι Ρώσοι είχαν ενημερωθεί για τους στόχους , όπου τελικά εξελίχθηκε ως μια επίθεση «βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων», κατά πολλούς αναλυτές, έτσι για τα προσχήματα και να διασώσουν το κύρος των, αφού ο πρόεδρος Τραμπ την είχε προαναγγείλει. Και η πυραυλική επίθεση έγινε την ίδια μέρα που έφθαναν επιθεωρητές του ΟΗΕ, για να εξετάσουν τι συνέβη. Αλλά τι να μας πούνε οι επιθεωρητές του ΟΗΕ για τα Χημικά όπλα, όταν μας το είπαν ήδη τα «αξιόπιστα» Λευκά Κράνη, οι ήρωες, οι αλτρουιστές και νικητές του Όσκαρ 2017!! Υπόψη, ότι ο αμερικανός Υπουργός Άμυνας στρατηγός James Mattis εξακολουθεί, σχεδόν μόνος σε όλο τον δυτικό κόσμο, να υποστηρίζει ότι δεν έχει αποδείξεις ότι ο Άσαντ έκανε επίθεση με χημικά. Σύμφωνα μάλιστα με τη Wall Street Journal, ο αμερικανός ΥΕΘΑ, ήταν ο μόνος που αντιτάχθηκε στο «κόμμα του πολέμου», σε σχέδια πολύ ευρύτερης επίθεσης κατά της Συρίας, που θα οδηγούσαν με μεγάλες πιθανότητες στην κλιμάκωση και ενδεχομένως σε παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο. Χάρη όμως στην αντίστασή του (Respect to General Mattis!) σε σύσκεψη στον Λευκό Οίκο, η επιχείρηση περιορίστηκε τελικά σε μια επίθεση για την «τιμή των όπλων», προορισμένη, αφενός να μην προκληθεί η Ρωσία, αφετέρου να μη γελοιοποιηθεί ο Πρόεδρος των ΗΠΑ,μετά τις φοβερές απειλές που εκτόξευσε κατά των Ρώσων και των συμμάχων των, για «τα έξυπνα όπλα που έρχονται εναντίον των». Διαπιστώνουμε τελικά ότι οι μπαρουτοκαπνισμένοι στρατηγοί είναι κατά του πολέμου γενικά, σε αντίθεση με τα «άκαπνα» γεράκια της πολιτικής, που τον επιζητούν με κάθε τρόπο, ακόμη και με ψέματα.
 
«Η αλήθεια είναι τόσο πολύτιμη, που πρέπει να προστατεύεται με μια Λεγεώνα ψέματα».
Ουίνστων Τσώρτσιλ.

ΠΗΓΕΣ:
Εφημερίδα Haaretz της 16/4/18
Εφημερίδα American Herald Tribune της 6/2/18

Αφήστε μια απάντηση