Blog

Οι Προβληματισμοί  του Προέδρου, Δεκέμβριος 2017

Οι Προβληματισμοί του Προέδρου, Δεκέμβριος 2017

Αγαπητά μέλη και φίλοι,
 
Οι Έλληνες απογοητευμένοι από ανεκπλήρωτες πολιτικές υποσχέσεις των ετών της κρίσεως, ετοιμάζονται να υποδεχθούν το 2018, δίχως μεγάλες προσδοκίες. Παρακολουθώντας την θετική πορεία Ευρωπαϊκών πρώην «μνημονιακών» κρατών, οι συμπολίτες μας αρχίζουν να διαισθάνονται ότι το οικονομικό μας αδιέξοδο δεν οφείλεται αποκλειστικά στους δανειστές.
Δυστυχώς το ελληνικό πολιτικό σύστημα, ελλείψει διατυπωμένης, θεσμοθετημένης και τηρουμένης Εθνικής Στρατηγικής, μαστίζεται διαχρονικά από έλλειμμα συνέχειας και συνέπειας, λόγω των εκάστοτε αλληλοαναιρούμενων πολιτικών αποφάσεων στρατηγικού επιπέδου. Αποτελούν ύβρη έναντι των Ελλήνων, κομματικές δηλώσεις του τύπου «δεν υπάρχει τίποτε κοινό με το αντίπαλο κόμμα προς συζήτηση», αφού τα ζωτικά Εθνικά μας Συμφέροντα αποτελούν το αυτονόητο κοινό πεδίο συζητήσεων, συγκλίσεων και χαράξεως Εθνικής Στρατηγικής.
 
Οι απειλές και προκλήσεις άμυνας και ασφάλειας της χώρας, το δημογραφικό, η μετανάστευση, η οικονομική ανάπτυξη, οι ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας, η ενεργειακή ασφάλεια, η παιδεία, η υγεία, η τεχνολογία, η ναυτιλία, ο τουρισμός, οι θαλάσσιες ζώνες, οι παραμεθόριες περιοχές, οι συμμαχίες, η τρομοκρατία, η εκμετάλλευση στρατηγικών ευκαιριών κ.λπ., θα έπρεπε να αποτελούν τις κοινές εθνικές επιδιώξεις, ανεξαρτήτως εναλλαγής κυβερνήσεων. Ειδικότερα τώρα που και το αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ εμβαπτιζόμενο στην κυβερνητική πραγματικότητα, πάτησε για καλά τις άλλοτε «κόκκινες γραμμές» του, ο δρόμος για κομματική συνεννόηση γύρω από θέματα εθνικής στρατηγικής σημασίας θα έπρεπε να είναι περισσότερο ορατός. Μία τέτοια εξέλιξη θα αποκαθιστούσε την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και κυρίως θα αποτελούσε την βάση ισχυροποιήσεως κρισίμων παραγόντων της εθνικής μας ισχύος.
 
Αντί επιλόγου, θα παρουσίαζε ενδιαφέρον μία υπεύθυνη και σαφής απάντηση στα ακόλουθα ενδεικτικά ερωτήματα (από τα εκατοντάδες αδιευκρίνιστα):
• Ποιο είναι το λεπτομερές εθνικό σχέδιο οικονομικής αναπτύξεως της χώρας, ποιες οι προϋποθέσεις του (π.χ. ασφάλεια, χωροταξία, φορολογία, απονομή δικαιοσύνης, γραφειοκρατία, διαφθορά κ.λπ.), κατά πόσο θεραπεύθηκαν και ποιο το χρονοδιάγραμμα υλοποιήσεως; Στο εν λόγω σχέδιο ποια θέση κατέχει η θαλάσσια ανάπτυξη;
• Με ποιο τρόπο θα εκμεταλλευθεί η χώρα μας, κατά βέλτιστο τρόπο, συγκυρίες όπως το BREXIT για την ναυτιλία, την παρουσία Σίσι στην Αίγυπτο (η οποία δεν θα είναι αιώνια) για τις θαλάσσιες ζώνες, καθώς και τις κακές σχέσεις Δύσεως – Τουρκίας για σειρά εθνικών μας θεμάτων.
• Θα πρέπει υπό τα τρέχοντα δεδομένα να επέλθει συμφωνία με τα Σκόπια, ως προς το όνομα, στην οποία η Ελλάς θα αποδεχθεί ενυπογράφως το όρο «Μακεδονία» ως συνθετικό αυτού, με ότι αυτό συνεπάγεται;
• Ποιο είναι το συγκροτημένο μακροπρόθεσμο εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος, της μεταναστεύσεως και του Ισλάμ στο εσωτερικό της Ελλάδος (έμφαση στις παραμεθόριες περιοχές); Ποιες οι «κόκκινες γραμμές»;
• Δεδομένου ότι οι συμμαχίες δεν εγγυώνται εθνικά μας συμφέροντα και βάσει του τουρκικού εξοπλιστικού προγράμματος, ποιο είναι το εθνικό σχέδιο στρατιωτικής αποτροπής της Τουρκίας, για τα επόμενα δέκα έτη;
 
Η Ελλάς με την 10η σε μήκος ακτογραμμή παγκοσμίως, τα 6000 νησιά της, τον ορυκτό της πλούτο και κατέχοντας (ελληνόκτητα πλοία) το 49% του εμπορικού στόλου της ΕΕ, ευρίσκεται σε γεωγραφική θέση κρίσιμης σημασίας για την Ευρωπαϊκή και την παγκόσμια οικονομική, εμπορική, ενεργειακή και στρατιωτική δραστηριότητα. Εναπόκειται στα πολιτικά κόμματα εξουσίας να εγκαταλείψουν την διαχείριση του πολιτικού κόστους και σε διακομματική συμφωνία να δώσουν στους Έλληνες εφικτό όραμα βασισμένο σε υγιές αξιακό σύστημα, το οποίο θα υλοποιείται και θα υπηρετείται με συνέπεια από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία.
Εύχομαι σε όλους καλές γιορτές, υγεία και δημιουργία.
03 – Δεκεμβρίου – 2017
Αντιναύαρχος ε.α. Β. Μαρτζούκος ΠΝ
Επίτιμος Διοικητής ΣΝΔ
Πρόεδρος ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.

Αφήστε μια απάντηση