Οι Προβληματισμοί του Προέδρου, Ιούνιος 2017
Αγαπητά μέλη και φίλοι,
Γινόμαστε μάρτυρες ραγδαίων εξελίξεων στο διεθνές περιβάλλον εθνικού ενδιαφέροντος. Στα ταραχώδη Σκόπια, η νέα σλαβο-αλβανόφωνη κυβέρνηση, υπό το κράτος της επιθυμίας ταχείας εντάξεως της χώρας στους Ευρωατλαντικούς θεσμούς (αποτελεί επιδίωξη και των ΗΠΑ), εκδηλώνει (ειλικρινείς ή καιροσκοπικές) τάσεις αναθεωρήσεως του «Μακεδονισμού» και επαναδιαπραγματεύσεως του θέματος της ονομασίας του κράτους αυτού.
Οι επικείμενες εκλογές στην αναθεωρητική Αλβανία και οι εύθραυστες ισορροπίες στο Κόσσοβο και την Βοσνία – Ερζεγοβίνη, στην σκιά του ανταγωνισμού ασκήσεως επιρροής Δύσεωςκαι Ρωσίας, προκαλούν κινητικότητα, αβεβαιότητα, ανασφάλεια και ανησυχία.
Στην Συρία και το Ιράκ το Ισλαμικό Κράτος συρρικνώνεται αλλά δραστηριοποιείται σε άλλες περιοχές (κυρίως της Αφρικής) και προβαίνει σε πολλαπλά τρομοκρατικά κτυπήματα στην Ευρώπη και την Μ. Ανατολή.
Η Δύση και κυρίως οι ΗΠΑ, επενδύουν στο Ισραήλ, την Σ. Αραβία, την Αίγυπτο και στους Κούρδους. Αντιτιθέμενο άξονα αποτελούν (συγκυριακά;) η Ρωσία, Τουρκία, Ιράν, και Κατάρ. Μετά το αναγγελθέν κουρδικό δημοψήφισμα του Σεπτεμβρίου 2017, η δημιουργία Κουρδικού κράτους στο Β. Ιράκ ευρίσκεται «προ των πυλών» και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αποτελεί θέμα χρόνου η επέκταση του κράτους αυτού και στην Β. Συρία, κατά μήκος των τουρκικών συνόρων και έως την Μεσόγειο.
Με την εξέλιξη αυτή η Τουρκία απομονώνεται και συγχρόνως αντιμετωπίζει ενδεχόμενο μελλοντικό διαμελισμό εάν τα 15 εκατομμύρια Κούρδων κατοίκων της ΝΑ Τουρκίας αποφασίσουν να ενωθούν με το Κουρδικό κράτος. Στην Α. Μεσόγειο ενεργειακοί κολοσσοί Δυτικών συμφερόντων αναλαμβάνουν την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στα υποθαλάσσια κοιτάσματα Κύπρου και Ελλάδος ενώ ο αγωγός East-Med (από τα κοιτάσματα του Ισραήλ έως την Ιταλία μέσω Κρήτης και Δ. Ελλάδος) έχει ήδη χαρακτηρισθεί βιώσιμος τεχνικά και οικονομικά, στηρίζεται από τις χώρες διελεύσεως και αναμένονται τελικές αποφάσεις στο εγγύς μέλλον.
Οι εξελίξεις αυτές επηρεάζουν άμεσα την Ελλάδα καθ’ όσον προκαλούν ρευστότητα στα βόρεια σύνορα, αυξάνουν την απειλή της απρόβλεπτης πλέον Τουρκίας αλλά και δημιουργούν γεωπολιτικές ευκαιρίες. Η κρισιμότητα των στιγμών βρίσκει την χώρα μας σε θέση αδυναμίας, με όλους σχεδόν τους συντελεστές της εθνικής της ισχύος σε πτωτική τάση (π.χ. δημογραφία, στρατιωτική αποτροπή, οικονομία, ανάπτυξη, κοινωνία κ.λπ.).
Στο εσωτερικό είναι έκδηλη η απογοήτευση και το χαμηλό φρόνημα των Ελλήνων, ως αποτέλεσμα της οικονομικής ομηρίας και ανέχειας, της αντιεπιχειρηματικής και αντιεπενδυτικής πολιτικής, της αβεβαιότητος του αύριο και της μειωμένης κρατικής ανταποδόσεως θεμελιωδών υπηρεσιών, συνταγματικά κατοχυρωμένων, όπως η ασφάλεια, η υγεία και η παιδεία.
Ειδικότερα στον τομέα της ασφάλειας, η φύλαξη της υπαίθρου (ιδιαίτερα της παραμεθορίου) είναι επιεικώς προβληματική, ενώ στα αστικά κέντρα παραμένουν η εσωτερική τρομοκρατία, το οργανωμένο έγκλημα, τα «άβατα», οι καταστροφές δημόσιας περιουσίας και καταλήψεις κτιρίων και πανεπιστημίων από αναρχικούς, καθώς και περιοχές «γκέτο» μεταναστών που περιορίζουν την ελεύθερη πρόσβαση των Ελλήνων πολιτών.
Η τραγική κατάσταση στον τομέα της υγείας δεν χρειάζεται ανάλυση αφού κάθε πολίτης έχει τις δικές του βιωματικές εμπειρίες.
Στην πολύπαθη παιδεία που κατακλύζεται από τα αλληλοαναιρούμενα «οράματα» των εκάστοτε υπουργών, σαν να μην έφθαναν οι γνωστές μεγάλες της παθογένειες, επιχειρείται και η «αναθεώρηση» της εκπαιδευτικής ύλης της Ιστορίας, στην κατεύθυνση αποστερήσεως των νέων Ελλήνων από σημαντικά τμήματα της ιστορικής και πολιτισμικής συλλογικής τους μνήμης, καθιστώντας τους έτσι ευνουχισμένα έρμαια των πάσης μορφής διεθνιστικών και κοσμοπολιτικών διεισδύσεων μεγάλων συμφερόντων, που επιδιώκουν την εξάλειψη των εθνικών αντιστάσεων.
Για όλους τους ανωτέρω λόγους ζητείται απεγνωσμένα φιλαλήθης και αποτελεσματικός ΗΓΕΤΗΣ, αποδεδειγμένων γνώσεων και ικανοτήτων, με ρεαλιστικό όραμα για το σύνολο του Ελληνισμού και αφοσιωμένος αποκλειστικά στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
Μόνη ελπίδα σωτηρίας αποτελεί η επιλογή πολιτικών ταγών με αυτά αποκλειστικά τα κριτήρια από τους Έλληνες συμπολίτες μας. Κάθε άλλο ιδιοτελές κριτήριο επιλογής, καθιστά το ελληνικό εκλογικό σώμα αυτοκαταστροφικό, συνένοχο στο εθνικό μας τέλμα και άξιο της τύχης του.
Μάρτιος 2017
Αντιναύαρχος (ε.α.) Β. Μαρτζούκος ΠΝ Επίτιμος Διοικητής ΣΝΔ Πρόεδρος ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.