Blog

Οι Προβληματισμοί  του Προέδρου, Μάρτιος 2016

Οι Προβληματισμοί του Προέδρου, Μάρτιος 2016

Αγαπητά μέλη και φίλοι,
Η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, υπήρξε ο μοναδικός ίσως τόνος αισιοδοξίας κατά το τελευταίο διάστημα. Η εθνική μας επέτειος υπενθυμίζει ότι το εθνικό όραμα και η εμμονή στον σκοπό έναντι πάσης θυσίας απελευθερώνει και προσδίδει αυτοτέλεια και κύρος ενώ η διχόνοια, η οικογενειοκρατία, η διαφθορά και η αναξιοκρατία προκαλεί σκλαβιά, ταπείνωση και εξάρτηση. Τέλος παραμένει ζητούμενο το όραμα του Καποδίστρια και του Κοραή για ένα σύστημα παιδείας το οποίο εκτός από παροχή γνώσεων, να διαμορφώνει ενσυνείδητους Έλληνες πολίτες. Η συγκινητική παρέλαση των τεσσάρων παιδιών στην Γαύδο και των δύο παιδιών στους Αρκειούς, αποτελεί ηχηρό ράπισμα προς την υποτιθέμενη μέριμνα του παχύδερμου κράτους για τις παραμεθόριες περιοχές.
Στον τομέα της οικονομίας η χώρα εξακολουθεί να συντηρείται με μηχανική υποστήριξη. Η επιχειρηματικότητα και οι επενδύσεις προσκρούουν και βουλιάζουν στα πάσης μορφής εμπόδια που με μαεστρία τοποθετούνται σε κάθε τους βήμα. Οι ιδιωτικοποιήσεις έχουν ξεπεράσει το επίπεδο του γραφικού και γίνονται ανέκδοτο, ενώ οι υποσχέσεις και οι «κόκκινες γραμμές» είτε καταπατούνται ευθέως, είτε τηρούνται εικονικά και καταστρατηγούνται πλαγίως. Την στιγμή που αυξάνεται η ανεργία και τα «λουκέτα» ή μεταφέρονται επιχειρήσεις στο εξωτερικό, δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής αντιληπτό κάποιο συγκεκριμένο μακροπρόθεσμο πρόγραμμα εθνικής αναπτύξεως. Οι προσλήψεις αχρήστων «ημετέρων» και οι δίχως αιδώ τοποθετήσεις ακόμη και στο περιβάλλον του Πρωθυπουργού ανειδίκευτων ατόμων που μισούν τις Ένοπλες Δυνάμεις και την επαγγελματική καταξίωση εκπέμπουν λυπηρά και επικίνδυνα μηνύματα στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας. Αντί κινήτρων προς αντιμετώπιση του οξύτατου δημογραφικού μας προβλήματος, εφευρίσκονται αντικίνητρα, ενώ σημαντικό μέρος της νεολαίας εξακολουθεί να δραπετεύει στο εξωτερικό.
Ξαφνικά τα βόρεια σύνορα έκλεισαν, οι ροές μεταναστών από την Τουρκία συνεχίζονται, η μετεγκατάσταση περιορισμένου αριθμού προσφύγων από την Τουρκία αφήνεται στην εθελοντική διάθεση κάποιων κρατών της ΕΕ (για τους ήδη εγκατεστημένους στην Ελλάδα «τσιμουδιά»), το ΝΑΤΟ και η FRONTEX διαπρέπουν στον ρόλο του Ποντίου Πιλάτου και οι Τούρκοι «εμπειρογνώμονες» επί ελληνικών νήσων ανέλαβαν καθήκοντα διαλογής ψυχών προς επιστροφή. Η Ελλάς καθ’ όλο το 2015 εκτελούσε χρέη τροχονόμου (τζάμπα «ανθρωπισμός»), αφού δίχως πλήρη τήρηση διαδικασιών, δίχως θέσπιση αντικινήτρων και περιορισμών, έδειχνε και διευκόλυνε τον δρόμο ενός εκατομμυρίου μεταναστών προς την ΕΕ. Σύμφωνα με προβλέψεις κυβερνητικών στελεχών, οι μετανάστες πιθανόν να φθάσουν τις 150.000 (στην πραγματικότητα ο αριθμός αυτός δυνατόν να διπλασιασθεί). Με τα νέα δεδομένα ανά χείρας ο κρατικός μηχανισμός σε αγαστή συνεργασία με τα ΜΜΕ «χρυσώνουν το χάπι» προσπαθώντας να πείσουν την κοινή γνώμη για την αρμονία και την ευτυχία της πολυπολιτισμικής κοινωνίας και παράλληλα αγγαρεύουν κατ΄ αποκλειστικότητα τις Ένοπλες Δυνάμεις, δηλαδή τον μόνο κρατικό φορέα που ακόμη λειτουργεί για την οργάνωση, μέριμνα και υποστήριξη των μεταναστών, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις επιπτώσεις στην κύρια αποστολή τους.
Οι εγχώριοι «προοδευτικοί», «ανθρωπιστές», «διεθνιστές» και «κοσμοπολίτες», θα πρέπει να γνωρίζουν ότι με δεδομένα τα δημογραφικά μας χάλια, η διάσπαση της κοινωνικής συνοχής και κυρίως η εξάλειψη της εθνικής συλλογικής συνειδήσεως εξυπηρετεί τα σχέδια υπερδυνάμεων (αλλά και περιφερειακών επιβουλέων), οι οποίες δεν επιθυμούν εθνικές αντιστάσεις και εθνικά σύνορα. Με τις ουτοπικές πολυπολιτισμικές κοινωνίες (την παρά φύση δηλαδή συνύπαρξη κοσμικής και θεοκρατικής κοινωνίας και μάλιστα με άνιση πληθυσμιακή ανάπτυξη) που ευαγγελίζονται οι κύριοι αυτοί, καταστρέφουν ότι έχει απομείνει στην χώρα και μετατρέπονται σε αφελείς ή ενσυνείδητους νεροκουβαλητές της (ή των) υπερδυνάμεως (ων).

Μάρτιος 2016
Αντιναύαρχος ε.α.

Β. Μαρτζούκος ΠΝ
Επίτιμος Διοικητής Σ.Ν.Δ.
Πρόεδρος ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.

Αφήστε μια απάντηση