ΘΗΤΕΙΑ

«ΘΗΤΕΙΑ»

 

 

                  Σε πολλά δημοσιεύματα του ημερήσιου και εβδομαδιαίου τύπου, καθώς και στα ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημερώσεως, παρουσιάσθηκαν οι προθέσεις του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, για μείωση της θητείας στο Στρατό κατά τρεις (3) μήνες.
Η πρόθεση αυτή δημιούργησε πάμπολλα ερωτήματα, καθόσον πριν λίγους μήνες, ανακοινώθηκε, ότι το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) αποφάσισε την αύξηση της οροφής του Στρατού Ξηράς κατά 10.000. Λαμβανομένου υπόψη του σημερινού κενού στην υπηρετούσα δύναμη, σε σχέση με την οροφή, εάν η πρόθεση μειώσεως υλοποιηθεί, επανερχόμεθα σε χειρότερη κατάσταση από τη σημερινή.
Έτσι συμπεραίνει εύκολα και ο πλέον άσχετος, ότι το σοβαρό θέμα της Αμύνης της χώρας, που προϋποθέτει ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, αντιμετωπίζεται μικροκομματικά και ψηφοθηρικά.
Από τις εκλογές του 2000 και μετά, επικρατεί πάντα μία πλειοδοσία επί της μειοδοσίας της θητείας, με σκοπό προσωρινά κομματικά κέρδη, αλλά βαρεία ζημία στην επάνδρωση και το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων.
Το 12μηνο που καθορίσθηκε το 2002 είναι οριακό, τόσο για την παροχή πλήρους εκπαιδεύσεως στους κληρωτούς και την παραγωγή εκπαιδευμένης εφεδρείας καθώς επίσης και την επάνδρωση (οριακή) των μονάδων, ενώ η ανακοινωθείσα σταδιακή πρόσληψη ΕΠΟΠ δεν καλύπτει τα κενά που υφίσταται.
Είναι καιρός να σοβαρευτούμε και να πούμε αν θέλουμε Ένοπλες Δυνάμεις ισχυρές που να αποπνέουν αποτροπή στους εχθρούς της χώρας και να εμπνέουν αίσθημα ασφάλειας στους Έλληνες, ή ένα οργανισμό εξυπηρετήσεως πολιτικο-κομματικών υποχρεώσεων, διότι με τις μικροκομματικές αλχημείες από το 2000 και μετά, αυτές ταλαιπωρούνται και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.
Το σύστημα στρατεύσεως είναι απαραίτητο για τη χώρα και ο Ελληνικός λαός στη συντριπτική πλειοψηφία του δεν έχει αντιρρήσεις, αρκεί αυτό να είναι δίκαιο και αποδοτικό.

Αφήστε μια απάντηση