Blog

Βασίλειος Μαρτζούκος*: Οι Προβληματισμοί του Προέδρου, Μάρτιος 2019.

Βασίλειος Μαρτζούκος*: Οι Προβληματισμοί του Προέδρου, Μάρτιος 2019.

Αγαπητά μέλη και φίλοι,

Το ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ. αλλάζει στέγη μετά από ασύμφορα μεγάλη αύξηση του ενοικίου. Η σχετική έρευνα ανέδειξε αριθμό υποψηφίων διαμερισμάτων σε Αθήνα και περίχωρα. Μετά από συνεκτίμηση σειράς κριτηρίων, το ΔΣ απεφάσισε κατά πλειοψηφία να κατηφορίσει το Ινστιτούτο στον Πειραιά (Κολοκοτρώνη 100, πλησίον Δημοτικού Θεάτρου) περί τα τέλη Απριλίου 2019. Το γεγονός αυτό αποτελεί νέο σταθμό στην ιστορία του Ινστιτούτου το οποίο ευελπιστεί ότι θα τύχει της συμπαραστάσεως του συνόλου των μελών του. Είναι αυτονόητο ότι η επίτευξη του σημαντικού έργου του ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ. οφείλεται στα μέλη του τα οποία πιστεύουν σε αυτό και αποτελούν την δύναμή του. Στην λεπτή αυτή και μεταβατική χρονική στιγμή της μεταστεγάσεως (με υπαρκτό ρίσκο), ζητούμε την παρουσία και συμπαράσταση των μελών μας. Το γεωγραφικό άλμα της νέας διευθύνσεως αντισταθμίζεται από την κεντρική του θέση, το σχετικά χαμηλό ενοίκιο και τον χώρο του διαμερίσματος ο οποίος πληροί τις λειτουργικές απαιτήσεις. Εν καιρώ τα μέλη θα πληροφορηθούν ως προς τους τρόπους προσβάσεως στο νέο σπίτι μας.
Η Ελλάδα αν και βουτηγμένη στα προβλήματα, δεν τρέχει για να καλύψει το χαμένο έδαφος αλλά στροβιλίζεται στην δίνη των τετραπλών εκλογών. Το μέτρο έχει πλέον απολεσθεί. Λησμονήθηκαν τα αίτια της κρίσεως και οι δαπάνες για το δημόσιο έχουν ήδη αυξηθεί κατά δύο δισεκατομμύρια €, την τελευταία τετραετία. Πλανάται όμως αυτός που νομίζει ότι το κακό τελειώνει εδώ. Επίκειται η προεκλογική πρόσληψη 8.000 ακόμη ατόμων στο δημόσιο (πολλοί εξ αυτών και εκτός ΑΣΕΠ), την στιγμή που το κράτος χρωστά δισεκατομμύρια στον τελματωμένο ιδιωτικό τομέα (και κύριο τροφοδότη του Δημοσίου), ο οποίος μη έχοντας πρόσβαση σε ρευστότητα των τραπεζών, απολύει εξουθενωμένος σταδιακά τους υπαλλήλους του. Για αξιόλογες ξένες επενδύσεις ούτε λόγος στο βασίλειο της αδράνειας και της ιδεοληψίας. Η επιδείνωση του κοινωνικού κράτους στις κύριες εκφάνσεις του της υγείας, της παιδείας και του βιοτικού επιπέδου, δεν απαιτεί ανάλυση αφού αποτελούν καθημερινό βίωμα των πολιτών.
Η ασφάλεια του πολίτου είναι το νέο σύντομο ανέκδοτο. Τα δικαιώματα των δεκάδων στραγγαλισμένων υπερηλίκων εντός της οικείας των έρχονται σε δεύτερη μοίρα μπροστά στα δικαιώματα των ληστών και στραγγαλιστών τους αφού η αυτοάμυνα με όπλο στο άσυλο της οικείας αποτελεί κακούργημα. Εξ άλλου ας πρόσεχαν οι αναιδείς που παρήκουσαν τις οδηγίες του Υπουργού ΠΡΟΠΟ και δεν προσποιήθηκαν ότι κοιμούνται. Εν μέσω όλων αυτών η αστυνομία ψάχνει για ασυρμάτους και ζητά προστασία (άραγε από ποιον;) προκειμένου να μην λεηλατούνται τα αστυνομικά της τμήματα. Μετά το πόρισμα της πυρκαϊάς στο Μάτι όσοι κόμπαζαν ότι όλα έγιναν τόσο τέλεια ώστε θα έκαναν ακριβώς τα ίδια σε παρόμοια μελλοντική περίπτωση, θα έπρεπε όχι απλώς να παραιτηθούν αλλά να προβούν σε «χαρακίρι» εάν διέθεταν ίχνος ευθιξίας.
Τα ανωτέρω κρατικά «κατορθώματα» συμπληρώνει η άκριτη ταχεία προεκλογική ελληνοποίηση δεκάδων (ή και εκατοντάδων) χιλιάδων μεταναστών με όψιμες σκανδαλώδεις απλουστευτικές διατάξεις, γεγονός που αποτελεί πρακτικά ενσυνείδητη υπονόμευση Εθνικών Ζωτικών Συμφερόντων. Την ίδια στιγμή οι πραγματικοί Έλληνες του εξωτερικού δεν έχουν δικαίωμα ψήφου και εάν το αποκτήσουν αυτό θα περιορίζεται στην εκλογή τριών (από τους 300) βουλευτών.
Το εμβατήριο «Μακεδονία η ξακουστή» με το οποίο η πολιτική ηγεσία «καμάρωνε και φούσκωνε» στις εξέδρες των επισήμων δεν θα ξανακουσθεί με διαταγή των ιδίων (και του πρώην Α/ΓΕΕΘΑ και νυν Υπουργού ΥΠΕΘΑ). Κατά τα άλλα φταίνε οι αποδοκιμασίες χιλιάδων συμπολιτών μας που ξαφνικά απέκτησαν ναζιστική και ρατσιστική αντίληψη και νοοτροπία. Στην αυτοκριτική τους οι διαμαρτυρόμενοι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να λάβουν υπ’ όψιν τους ότι εκτός από «ανώριμοι και μη σκεπτόμενοι» όπως τους χαρακτηρίζει ο Κος Πρωθυπουργός, είναι και «μοναχοφάηδες» όπως τους αποκαλεί ο Κος Κοτζιάς αφού δεν αφήνουν τον Ερντογάν να συνεκμεταλευθεί τα υποθαλάσσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων εντός της ελληνικής ΑΟΖ στο Αιγαίο και την ΝΑ Μεσόγειο.
Δεδομένου ότι τα δημοψηφίσματα επί εθνικών θεμάτων αποτελούν προνόμιο άλλων κρατών, οι Έλληνες πολίτες θα έχουν πολλαπλές ευκαιρίες να εκφρασθούν εντός του 2019. Ας τις αξιοποιήσουν.
*Μάρτιος 2019
Αντιναύαρχος ε.α. Β. Μαρτζούκος ΠΝ
Επίτιμος Διοικητής ΣΝΔ
Πρόεδρος ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.

 

Αφήστε μια απάντηση