Υπάρχει και η άλλη Ελλάδα

Υπάρχει και η άλλη Ελλάδα

Στο πλαίσιο των ενδιαφερόντων του σε θέματα της τεχνολογίας, με έμφαση σε αυτήν της άμυνας και ασφάλειας, το Ινστιτούτο απεφάσισε την υλοποίηση ενός κύκλου επισκέψεων σε Ελληνικές εταιρείες, με αναπτυξιακές προοπτικές.

Στο ανωτέρω πλαίσιο, αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους Πρόεδρο (Β. Μαρτζούκο), Αντιπρόεδρο (Α. Μπασαρά), Διευθυντή Μελετών (Σ. Σκλήρη) και τον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων (Λ. Τσαούλα) επισκέφθηκε την Παρασκευή 23 Μαρτίου την εταιρεία APELLA sa (θυμίζουμε, ότι η απέλλα ήταν η συνέλευση των πολιτών στην αρχαία Σπάρτη).

Η APELLA, μια μεσαία οικογενειακή εταιρεία (αποδεκτή από την EASA) παρέχει υπηρεσίες αεροπορικής υποστήριξης, συντήρησης και εργοστασιακών επισκευών/επιθεωρήσεων (aviation Maintenance Repair & Overhaul organization) από το 1998 και έχει τις εγκαταστάσεις της (2,500 τμ) στα Σπάτα, κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ε. Βενιζέλος.

Η αντιπροσωπεία του ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ. έτυχε εγκάρδιας και φιλικής υποδοχής από τον Πρόεδρο Κο Σ. Κοντογιάννη (Πτέραρχος ε.α. και επίτιμος υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ), από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και υιό του Προέδρου Κο Ν. Κοντογιάννη (καταξιωμένος μηχανικός και Manager που άφησε λαμπρή 25ετή καριέρα στις ΗΠΑ/εταιρεία Raytheon προκειμένου με την εμπειρία του να ανταποκριθεί στην πρόκληση αναπτύξεως της εταιρείας και κατά συνέπεια να συμβάλει στην παραγωγική δραστηριότητα του τόπου), καθώς και από τον Τεχνικό Διευθυντή Π. Βαγιακάκο (καταξιωμένος αξιωματικός ε.α. και αεροναυπηγός μηχανικός της ΠΑ).

Με μεστό, συγκροτημένο και σοφό λόγο (όπως των γερόντων της Σπαρτιατικής Απέλλας) ο πρόεδρος μας ενημέρωσε για τα αρχικά του οράματα, όταν δημιουργούσε και ρίζωνε την εταιρεία του, το 1998, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε αλλά και την χαρά της δημιουργικής επιτυχίας.

Με τον ρεαλισμό και την περιεκτικότητα ενός τεχνοκράτη, ο Δ/Σ μας παρουσίασε, εξήγησε και απάντησε στις ερωτήσεις μας, ως προς τις υπηρεσίες που παρέχει η APELLA, και οι οποίες είναι επιγραμματικά οι ακόλουθες:

  • Υπηρεσίες επί των πολιτικών αεροσκαφών όπως δομικές επισκευές, κολλήσεις, ελασματουργικές κατασκευές και επισκευές, βαφές και Μη Καταστροφικοί Έλεγχοι (Non-Destructive Testing, NDT).
  • Εργοστασιακή συντήρηση και επισκευή αεροπορικών εξαρτημάτων όπως: τροχοί, ελαστικά, φρένα, μπαταρίες, DC γεννήτριες- μίζες, φιάλες πίεσης, ψυκτικές δεξαμενές στρατιωτικών βλημάτων καθώς και ειδικά εργαλεία και συσκευές υποστήριξης της μηχανικής.

Με ιδιαίτερη υπερηφάνεια ο κύριος Ν. Κοντογιάννης τόνισε ότι το όραμα της εταιρείας είναι να καταστεί πάροχος λύσεων εστιασμένων στον εκάστοτε πελάτη με ολοκληρωμένη απόδοση και λειτουργία, πλήρως αναγνωρισμένες και πιστοποιημένες για την υψηλή αξιοπιστία τους. Ο Κος Ν. Κοντογιάννης κατέληξε την ενημέρωσή του, λέγοντας:

«Θέλουμε συνεχώς να προβάλουμε την αξιοπιστία και συνέπεια της εταιρείας μας και κυρίως να τιμούμε τις στρατιωτικές και εμπορικές συμβάσεις για τους πελάτες μας: περισσότερες από 25 αεροπορικές εταιρείες, πολεμικές αεροπορίες και πάνω από 220 α/φη στη Ελλάδα, Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Ν. Κοντογιάννης ξενάγησε την αντιπροσωπεία του Ινστιτούτου μας επί μακρόν, σε κάθε χώρο ενδιαφέροντος των εγκαταστάσεων. Η εταιρεία απασχολεί περί τα 40 άτομα, νέους στην πλειοψηφία τους. Πέρα από την καθαριότητα και την ευταξία των χώρων, καθώς και την επάρκεια των εργαστηρίων και των υποδομών, ιδιαίτερα θετική εντύπωση δημιούργησε ο επαγγελματισμός και η κοσμιότητα του εργαζόμενου προσωπικού. Μηχανικοί και επιδέξιοι τεχνικοί με καμάρι και προθυμία έδειξαν τη δουλειά και τα εργαλεία τους και απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις μας.

Wheels, Brakes, & Tires Service

Component Service

Manufacturing

Η επίσκεψή μας ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη και απετέλεσε ευχάριστη έκπληξη. Ακούσαμε και είδαμε ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που σχετίζονται με την αεροπορική τεχνολογία, διαπιστώσαμε τις υψηλές απαιτήσεις που δημιουργεί ο ποιοτικός έλεγχος και πιστοποίηση της παραγωγής και συντηρήσεως εξειδικευμένου υλικού, κυρίως όμως διαπιστώσαμε από πρώτο χέρι πως είναι δυνατόν με την ατομική πρωτοβουλία, την εξειδίκευση, την σκληρή και μεθοδική εργασία και το όραμα, να γεννηθούν υγιείς, ποιοτικές ελληνικές παραγωγικές και όχι μεταπρατικές εταιρείες. Η συγκεκριμένη εμπειρία του Ινστιτούτου επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής των εν λόγω επισκέψεων, οι οποίες θα συνεχισθούν σε τομείς τεχνολογίας και υποστήριξης ναυτιλιακών και στρατιωτικών συστημάτων.

Το Ινστιτούτο εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες στον Πρόεδρο, τον Δ/Σ, τον Τ/Δ στο προσωπικό της εταιρείας APELLA και τους συγχαίρει ευχόμενο να υλοποιήσουν τα μελλοντικά τους σχέδια, καθώς και να αποτελέσουν παράδειγμα για το πλούσιο σε προσόντα έμψυχο υλικό της χώρας μας, προκειμένου η ελληνική κοινωνία να ανακτήσει την χαμένη της ευημερία και η πατρίδα να σταθεί στα πόδια της, δίχως εκβιαστικές «φιλικές» βοήθειες.

Σας ευχαριστούμε πολύ.

24/3/2013

Αφήστε μια απάντηση