Blog

Ενδιαφέρουσα Ανακοίνωση για Εθελοντές Επιτροπής Εργασίας του Ινστιτούτου επί Εσωτερικών Θεμάτων

Αγαπητό Μέλος και Φίλε του Ινστιτούτου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου μου ανέθεσε το έργο του συντονισμού της Επιτροπής Εργασίας επί των Εσωτερικών θεμάτων.

Τα  Εσωτερικά Θέματα περιλαμβάνουν θέματα όπως:
Ανάπτυξη ακριτικών περιοχών.
Δημογραφικό πρόβλημα.
Εθνική ανάπτυξη.
Εναλλακτική ενέργεια.
Ενεργειακή Εθνική ασφάλεια.
Ενεργειακοί αγωγοί εθνικού ενδιαφέροντος.
Επιμελητεία (Logistics)
Έρευνα – Τεχνολογία – Καινοτομία.
Ισλάμ.
Κοινωνικό Σύστημα – Ασφαλιστικό
Υγεία.
Μετανάστευση.
Προσφυγικό πρόβλημα.
Ναυτιλία.
Παγκόσμια, Ευρωπαϊκή και Εθνική οικονομία.
Παραγωγή και ανταγωνιστικότητα.
Πολιτική οικονομία.
Τουρισμός.
Υποθαλάσσια Εθνικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων

Στα πλαίσια της προαγωγής του έργου της επιτροπής σας προσκαλώ για μια συνάντηση στα γραφεία του Ινστιτούτου την Τετάρτη 30ης Μαρτίου 10:30.

Η Ημερήσια Διάταξη της συνάντησης είναι:
1.Έργο της Επιτροπής Εσωτερικών Θεμάτων
2.Επιλογή Φακέλων Θεματολογίας που θα προγραμματιστούν για ανάπτυξη το 2016
3.Επιλογή των Θεμάτων των Φακέλων που θα επιλεγούν
4.Ανάθεση των θεμάτων των επιλεγμένων Φακέλων
5.Κατευθυντήριες Οδηγίες για την υλοποίηση του έργου
6.Εβδομαδιαία παρουσίαση δύο θεμάτων επικαιρότητας και ενδιαφέροντος ( ~ 10-15 λεπτά παρουσίαση και συζήτηση)
7. Άλλα θέματα όπως προκύψουν

Ενδεικτικοί φάκελοι προς ανάπτυξη για το 2016 είναι: (1) ΦΑΚΕΛΟΣ: Εμπορική Ναυτιλία και Τουρισμός (Διεθνές Δίκαιο θαλάσσης, Ναυτιλιακή Πολιτική, Ναυτιλιακές Πολιτικές Ασφάλειας και Αστυνόμευση, Θαλάσσιες Μεταφορές, Ναυτιλία και Τουρισμός, Ναυτιλία και Απασχόληση, Αλιεία,  Ναυτιλία και Περιβάλλον, Το Ναυτιλιακό Κέντρο του Πειραιά …, ) και : (2) ΦΑΚΕΛΟΣ: Δημογραφικό Πρόβλημα ( Απογραφή, Πληθυσμός, Εξέλιξη, Μέτρα της Πολιτείας, δημογραφικό και Μεταναστευτικό-Προσφυγικό, αντιμετώπιση δημογραφικού στην ΕΕ, δημογραφικό και εθνική ταυτότητα και ασφάλεια, Πως θα μπορούσε η γεννητικότητα να ενισχυθεί, να μεταβληθούν οι δείκτες νέων ηλικιών, να αποκατασταθεί το ισοζύγιο ενεργού πληθυσμού, Οικονομία και δημογραφικό κλπ ).

Τονίζεται τόσο στα μέλη όσο και στους φίλους ότι η εργασία για την ανάπτυξη των θεμάτων των φακέλων της επιτροπής είναι εθελοντική, η ανάπτυξη ενός φακέλου δεν θα πάρει περισσότερες από 2-3 ομαδικές συναντήσεις και ότι μπορούν να συμμετάσχουν και στις ομάδες εργασίας των άλλων επιτροπών του Ινστιτούτου. Νέοι ερευνητές και αναλυτές είναι ευπρόσδεκτοι στην επιτροπή εργασίας.

Παρακαλώ τα μέλη και τους φίλους που για διάφορους λόγους δεν θα μπορέσουν να παραβρεθούν στη συνάντηση της Τετάρτης 30ης Μαρτίου να γνωστοποιήσουν ρητώς (abasaras@otenet.gr ή abasaras@elisme.gr) αν επιθυμούν (ή όχι) να συμμετάσχουν στην Επιτροπή Εργασίας επί Εσωτερικών Θεμάτων.

Προσδοκώντας σε μια πλατιά συμμετοχή στο έργο της επιτροπής,

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Αναστάσιος Μπασαράς