Blog

Οι Προβληματισμοί  του Προέδρου, Δεκέμβριος 2016

Οι Προβληματισμοί του Προέδρου, Δεκέμβριος 2016

Αγαπητά μέλη και φίλοι,

Το 2016 μας βρήκε σε βαθειά κρίση και σύγχυση και μας αποχαιρετά δίχως αλλαγές και δυστυχώς δίχως ελπίδα. Οι «σκληρές» διαπραγματεύσεις με τους δανειστές επιφέρουν διαρκώς επιζήμια αποτελέσματα, κυρίως λόγω ημετέρας αναξιοπιστίας και ασυνέπειας. Το τεράστιο εθνικό θέμα του μεταναστευτικού έχει αφεθεί στην βούληση του Ερντογάν και των Βρυξελλών, ενώ η διαχείριση των υφισταμένων μεταναστών στο εσωτερικό φαντάζει κωμικοτραγική. Η ελληνική δικαιοσύνη αποφυλακίζει αλλοδαπούς ληστές, δολοφόνους και βιαστές, οι οποίοι συνεχίζουν το έργο τους στο εξωτερικό, εξοργίζοντας την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη. Κάθε νέος Υπουργός παιδείας διαθέτει δικό του «όραμα» που επιβάλλει αναίρεση των προηγουμένων «οραμάτων».

Στο πλαίσιο αυτό τροποποιoύνται εκπαιδευτικά βιβλία κατά το δοκούν και επί τα χείρω, αφαιρούνται μαθήματα όπως τα αρχαία ελληνικά(παραλείπεται όμως επιμελώς η «αξιολόγηση» των εκπαιδευτικών) και προκαλείται με σαδισμό διαρκής αβεβαιότητα σε γονείς και μαθητές. Υπάρχει ακόμη και Υπουργός που σφυρίζοντας αδιάφορα, μοιράζει νησίδες στην Τουρκία αιφνιδιάζοντας ακόμη και τον ίδιο τον Ερντογάν με την τόσο θερμή του επιθυμία να παίξει το «γιουσουφάκι».

Μπορεί τα ελληνικά πολιτικά κόμματα να διαφωνούν στα πάντα αλλά συναντώνται στην κοινή τους αντίληψη ότι οι πλέον «ανώδυνες» περικοπές στο Δημόσιο εστιάζονται στην συρρίκνωση των Ενόπλων Δυνάμεων και ας υπογράφουν επισήμως ότι η Τουρκία συνιστά πολιτική και στρατιωτική απειλή (πολιτική υποκρισία και ιδιοτελής μετατόπιση ευθυνών στην σιωπούσα στρατιωτική ηγεσία).

Τα προαναφερθέντα θα προκαλούσαν τον γέλωτα εάν δεν ήταν τόσο τραγικά και επικίνδυνα για την χώρα. Μόνη ελπίδα η αφύπνιση των Ελλήνων συμπολιτών με σκληρές αλήθειες και όχι με πελατειακές κολακείες ψηφοφόρων. Η επί δεκαετίες σοβούσα κρίση του αξιακού μας συστήματος, παράγει ανεπαρκείς πολιτικές ηγεσίες και μία ανώριμη πολιτικά ελληνική κοινωνία. Ο συνδυασμός αυτός με την σειρά του προκαλεί έλλειμμα Δημοκρατίας και κράτους δικαίου, καθώς και αδυναμία εθνικού προγραμματισμού βάσει των Εθνικών Συμφερόντων, με συνέπεια την γενικότερη κρίση σε κάθε Εθνικό Συντελεστή Ισχύος (Οικονομία, δημογραφία, τεχνολογία, ένοπλες δυνάμεις, παιδεία, πολιτισμός κ.λπ.).

Μία επιπρόσθετη πτυχή της πολυσχιδούς εθνικής κρίσεως, αποτελεί και η εθνική μας ταυτότητα. Έχουμε συνδεθεί στρατηγικά και συμμαχικά με την Δύση αλλά προτιμούμε τον αποστασιοποιημένο προθάλαμο από τον πυρήνα της, διότι στην ψυχή πολλών έχει εγκατασταθεί η «καθ’ ημάς Ανατολή» με την «αρμονική ελληνοθωμανική συνύπαρξη», ενώ άλλοι προσβλέπουν στο «ομόδοξο, ξανθό γένος» ή τα «ομόδοξα Βαλκάνια», αφού η Δύση «είναι καπιταλιστική, αιρετική και έχει απολέσει τον δρόμο της».

Η ιδεολογική και πολιτική αυτή σχιζοφρενική αιώρηση, συντηρείται επί αιώνες από ντόπιους θεσμικούς φορείς και ομάδες συμφερόντων και έχει προκαλέσει μόνο ζημίες. Ως γνωστόν υπάρχουν στρεβλώσεις στην Δυτική «υιοθέτηση» της αρχαίας Ελλάδος αλλά σε ολόκληρο τον πλανήτη, είναι η Δύση αυτή που βρίσκεται πλησιέστερα σ’ αυτήν.

Η συνειδητοποίηση του γεγονότος ότι η Ελλάς δεν ανήκει στην Δύση αλλά είναι η Δύση, περνά από την επανεύρεση και υιοθέτηση της ουσίας του προγονικού πολιτισμικού χρυσορυχείου της αρχαίας Ελλάδος, ικανού να πείσει τους συμπολίτες μας να αποτινάξουν τα σύνδρομα του Ρωμιού και να ανακαλύψουν τον «Έλληνα» που κρύβουν μέσα τους.

Η σύγχυση πρέπει να σταματήσει μέσω της γνώσεως. Πυλώνας του προγονικού μας πολιτισμού είναι η ανεπιφύλακτη προάσπιση του ελληνικού Έθνους και όχι η σύγχρονη δόλια χρήση της οικουμενικότητος του ελληνικού πολιτισμού, ως δικαιολογίας, για να αλωθεί η Ελλάς εκ των έσω, μεταλλασσόμενη σε ευάλωτη, μη βιώσιμη «πολυπολιτισμική» κοινωνία με ασύμβατη συνύπαρξη μη αφομοιώσιμων ορδών αλλοφύλων. Ο ισχυρισμός ότι για όλα φταίνε οι «ξένοι» καταρρίπτεται καθημερινά.

Οι Έλληνες συμπολίτες οφείλουν να κοιτάζονται στον καθρέπτη όχι αυτάρεσκα αλλά με πνεύμα αυτοκριτικής. Το καθήκον τους ως ενεργών πολιτών δεν εξαντλείται στην ψήφο τους ανά τετραετία αλλά εκτείνεται καθημερινά σε πολλούς τομείς αρχής γενομένης από την οικογένειά τους.

Το ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ. φιλοδοξεί να συνδράμει στην αφύπνιση της κοινής γνώμης για το καλό της Ελλάδος που έχουμε στον νου μας και όχι αυτής που αντικρίζουμε. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες

Δεκέμβριος 2016
Αντιναύαρχος ε.α.

Β. Μαρτζούκος ΠΝ
Επίτιμος Διοικητής Σ.Ν.Δ.
Πρόεδρος ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.

Αφήστε μια απάντηση